Hai să cunoaștem bloggeri#3


Lemn, Aer, Fundal, Băutură, Blog Ul, Blogger, Pauză

Bună dragilor, am revenit cu un nou interviu mai atipic aș spune eu, următoarea persoană este Ina cea care deține  blogul Coffee Addict.
N: Bună Ina! Mersi mult că ai acceptat să stai de vorbă cu mine; spune-ne câteva cuvinte despre tine.
Buna Maria, iti multumesc si eu pentru oportunitate, copilul din mine a facut un mental backflip, cand a vazut ca cineva ii da sansa sa se exprime :)). Cred ca cel mai bine ma descrie fraza "all over the place", pentru ca sunt destul de imprastiata, inca imi caut locul, motiv pentru care am incercat si am invatat tot felul de chestii. Am facut liceul pe profil stiinte naturale, in ideea ca voi da la Medicina, dar am dat la Drept (unde inca imi pierd noptile), dar am invatat suedeza, pentru ca mi s-a parut interesant, iar acum invat html, ca sa imi pot crea designul pentru propriul blog. Parintii m-ar considera nehotarata, dar eu intotdeauna am considerat ca absolut tot ce inveti pe parcursul vietii iti va folosi la un moment dat. Asa ca... invat tot ce prind.
N: Îmi poți spune povestea din spatelui blogului?
Cu blogul am mai "valsat" de doua ori, in timpul liceului, dar nu eram pregatita sa investesc atat de mult in el (bani, timp, cunostinte, cursuri, etc). Era mai mult un hobby si atat. Anul trecut m-am hotarat sa o iau de la capat, sa mai incerc o ultima data, dar cu conditia sa ma implic 110% in el. Numele a venit destul de natural.. adica, de fiecare data cand ma asezam in fata unei foi de hartie, ca sa ma decid asupra unui nume, aveam o cana de cafea, iar in dimineata in care nu am avut, m-am ridicat si mi-am spus "nope, brainstorm fara cafea nu se poate". Iar apoi am realizar ca duuh, la mine nimic nu se poate fara cafea, so.... coffee addict i-a ramas numele.
N: Cum toată lumea a văzut până acum scrii în engleză, întrebarea este de ce?
Sincer, imi voi asuma riscul ca unii vor crede ca sunt figuranta, dar imi este mai usor sa ma exprim liber in engleza... iar asta e trist, pentru ca eu chiar nu sunt figuranta :)). Am crescut cu engleza, si nu am vazut o problema cu asta, pana cand cineva apropiat, de curand, mi-a spus ca imi da like si comment, dar nu citeste pentru ca nu ii este accesibil. Chiar m-a facut sa ma gandesc ca, desi generatia mea are engleza la degetul mic, nu e tocmai fairplay. Asa ca voi incerca sa gasesc o solutie in acest sens, in lunile viitoare. (Also, incurajez lumea sa imi lase feedback, pentru ca e foarte important pentru mine. Imi doresc sa creez o comunitate de oameni frumosi si cafeinizati, iar comunicarea e totul)
N: Ți-am văzut postările și sunt foarte interesante și diverse, care este povestea din spatele articolului în care îi dai ceva ponturi eului tău de la 16 ani?
Am avut o copilarie si adolescenta plina de indoieli si de ani in care am incercat sa schimb totul la mine, pentru a face altora pe plac. Am crescut, am intalnit o persoana minunata si iubitoare, care mi-a deschis ochii si m-a facut sa inteleg ca cine te iubeste, te iubeste pentru ceea ce esti, nu pentru ceea ce ar vrea sa fii. M-am trezit de multe ori in situatia in care imi spuneam in gand "am mai foat in situatia asta cand aveam 16 ani, ce-o fi fost in capul meu de am actionat cum am actionat??", si cum la 16 ani nu am avut o sora mai mare (eu sunt sora mai mare, in familie, deci eu am dat prima cu capul, mereu) care sa imi spuna sa am incredere in mine si sa nu pun la suflet, si sa nu ma mai detest.... am vrut sa fiu eu o sora mai mare pentru cine s-ar putea "impiedica' de blogul meu :)
N: Dacă scrii în engleză  te poți mândri cu cititori din întreaga lume dar din ce colț te urmăresc cel mai mult?
Culmea, dar din Bucuresti :)). Desi am vrut ca blogul sa fie un succes international, accesibil oricui (vise de incepator, stiu, dar speranta e gratis), am vazut ca majoritatea cititorilor sunt romani, ceea ce a constituiit un factor in decizia mea de a face blogul bilingv.
N: Spune-ne un mesaj primit de la un cititor care te-a emoționat cel mai mult.
La postarea despre lista lucrurilor pe care mi-as dori sa nu le mai fac (“The un-do list”), cineva mi-a lasat un comentariu spunandu-mi ca imi apreciaza onestitatea, mai ales pentru ca ceea ce spun, spun intr-un mod direct si fara dulcegarii, si ca a inspirat-o sa puna piciorul in prag, in propria ei viata. Poate ca nu pare mult, dar m-a inmuiat destul de tare, sa stiu ca am inspirat pe cineva care e la mii de kilometric distanta (respective persoana era din America).
N: Cum îți vezi blogul în 5 ani?
Cu putin noroc, si cu mult de munca, il vad ca fiind principala mea sursa de venit, si in acelasi timp cel mai tare loc de munca. Freelancing-ul m-a atras mereu, iar sa castig facand ceea ce iubesc e... indescriptibil.
N: Ce teme vei aborda în viitor?
Intotdeauna voi aborda tema cartilor, si a cititului, pentru ca asa sunt eu, mai tocilara :)) Am fost crescuta cu cartile, si intotdeauna vor fi o mare parte din viata mea. Pe langa asta, voi continua cu sfaturile (in stilul scrisorii pentru eu cea de la 16 ani), cat si cu postari care vor avea efectiv legatura cu cafeaua.
N: Ce părere au familia și cunoscuții tăi, te urmăresc și îți dau sfaturi?
Ai mei ma urmaresc, fie ca le place sau nu :))) Glumesc, dar sunt foarte sustinatori si imi dau sfaturi si feedback, atunci cand e nevoie. Iar prietenii mei sunt extrem de draguti si multi share-uiesc postarile, ca sa ma sustina. Sunt foarte recunoscatoare pentru tot suportul si ajutorul lor ^.^
N: Crezi că destinul ni-l facem noi sau ne este predestinat?
Sunt o militanta a ideii ca ne facem singuri destinul. Asa cum atunci cand o dau in bara, imi asum ca am facut ceva gresit si ca de-asta am esuat, asa si in momentul in care am parte de un succes imi voi asuma meritele, nu voi atribui totul pe seama destinului. Sigur, se pot discuta multe pe tema asta, dar in principiu asta e punctul meu de vedere.
N: Spune-ne un lucru prin care te-a ajutat blogul.
Mai am foarte mult de lucru la capitolul curaj, iar faptul ca ma pot exprima in voie, in scris, undeva, m-a ajutat sa imi "desclestez" gura, metaforic vorbind, si cand vad ca lumea citeste ceea ce scriu eu, si ca rezoneaza cu ceea ce spun... imi da curaj sa continui si imi confirma ca a treia oara e cu noroc, si ca am facut bine ca mi-am ascultat inima si ca am mai incercat o data bloggingul.
N: Celor care sunt la început de drum, ce sfaturi vrei să le dai?
Eu insami sunt inca relativ la inceput, dar un lucru s-a dovedit a fi general valabil: urmeaza-ti inima si instinctul. Eu asta fac, si sunt sigura ca cele doua ma directioneaza bine.
N: Spune-ne o întâmplare care te-a ajutat să îți schimbi perspectiva despre viață.
Nu pot spune o intamplare, pentru ca prespectiva mea asupra vietii nu s-a schimbat brusc, ci de-a lungul unui an. Dupa cum am spus, adolescenta a fost o perioada plina de frustari, indoieli, esecuri si insecuritati, iar drumul meu era… cel putin nesigur, sa spunem. In primul an de facultate l-am cunoscut pe prietenul meu, care m-a ajutat sa scap de frustarile si insecuritatile adunate, aratandu-mi ce inseamna sa fii iubita, iar din acel moment drumul meu a luat o intorsatura majora. Cred ca stim cu totii povestioara in care cineva incearca sa creasca doua flori, dar la una tipa si ii adreseaza cuvinte urate, pe cand celeilalte ii vorbeste frumos si dragastos; floarea la care se tipa se ofileste mai repede, iar cea careia I s-a vorbit frumos creste si infloreste, oferind astfel o priveliste superba, drept multumire.
Cam asa a fost si la mine: in momentul in care mi s-a aratat incredere si suport….parca am prins aripi, si am avut curaj sa am incredere in mine, iar rezultatele au venit repede: am capatat un job mai bun, la facultate mi-a mers din ce in ce mai bine, am avut curaj sa mai dau o sansa blogging-ului, etc. J
N: Care este melodia care în acest moment te reprezintă și de ce?
Lilly Singh - Voices. Nu este tocmai o melodie "mainstream", dar este facuta si interpretata de o persoana pe care o admir mult, iar cand am descoperit melodia.... ceva a facut click, am rezonat atat de mult, incat o consider chiar un imn personal.
N: Mersi mult pentru acest interviu, sper că i-am făcut curioși despre blogul tău; abia aștept să văd ce proiecte pregătești în următoarea perioadă.:)

Iti multumesc mult si eu pentru intrebari, trebuie sa recunosc ca nu sunt tocmai intrebarile tipice, standard, mi-a placut foarte mult sa raspund la ele. Iar in ceea ce priveste proiectele, poti fii sigura ca am cateva idei noi pe rol J

Comentarii

  1. Limba engleza este tare utila, te ajuta foarte mult atat in cariere, cat si in viata de zi cu zi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt de acord, mă gândesc să îmi lărgesc orizonturilesă ajunge la cât mai multp lume informația transmmisă de mine.:)

      Ștergere
    2. Buna Alexandra! Este adevarat, este utila, acesta a fost si motivul pentru care am pornit blogul direct in engleza :)

      Kisses :*

      Ștergere
  2. Cat de frumos a raspuns la intrebari. Chiar acum o sa intru pe blog, sa citesc. Sunt tare curioasa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că ți- a atras atenția, are un viitor în față și dacă se ține de treabă vom auzi de ea.:)

      Ștergere
    2. Buna Alecsandra! Ma bucur tare mult ca ti-au placut raspunsurile, si ca te-am facut curioasa :) Te astept cu drag, pe blog. Kisses :*

      Ștergere
  3. Foarte simpatic interviul. Am intrat la ea pe blog si pot spune ca imi place. Desi vorbesc engleza in fiecare zi la locul de munca o incurajez pe Ina sa incerce sa scrie si in romana. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Frumos din partea ta, v-a vedea și ea comentariile și sper să țină cont de ele.:)

      Ștergere
    2. Buna Andreea! De curand am inceput sa scriu in prima pare a postarilor in engleza, iar in a doua parte, varianta in romana. Ma bucur foarte mult ca iti place blogul, it's like my little baby <3

      Kisses :*

      Ștergere
  4. Frumos interviul , chiar am vazut ca mai multe bloguri sun doar in engleza, mereu m-am intrebat de ce nu romana-engleza, credeam ca sunt alte motive la mijloc. Succes!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate dorește să aibe un public diversificat. Mersi mult de tot de încurajări!:)

      Ștergere
  5. Foarte bune intrebari si raspunsuri si mai bune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi de încurajări, sper că te-am făcut curioasă despre blogul Inei!:)

      Ștergere
  6. Interesant de citit astfel de articole. E important să știm mai multe despre persoana din spatele unui blog. Baftă în continuare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi mult pentru feedback! Vor mai fii astfel de articole.:)

      Ștergere
  7. Foarte interesant, este placut sa cunosti povestea din spatele unui blog. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare