Hai la mare, este vreme de plajă și de descoperit



Acum câteva zile m-a plâns că numai vine soarele iar acum (ta-daaam) avem soare și căldură. La așa vreme, tot ce îmi doresc este să merg pe la mare cât încă nu s-a aglomerat și să mă bucur de liniște și soare. Prietenul meu mi-a citit gândurile și ne-am hotărât să petrecem un weekend hai-hui pe la mare. Spre rușinea mea, sigura stațiune pe care nu am vizitat-o încă este Mamaia așa că acolo ne îndreptăm. Norocul meu este că prietenul meu cunoaște stațiunea ( este stațiunea lui preferată) și ne-am cazat unde a mai petrecut el alte vacanțe. Așa am ajuns cazați la Hotel Aurora Mamaia, un hotel super fain cu multe facilități pentru toată lumea. Camera mi-a plăcut enorm, este echipată cu toate dotările aferente de la aer condiționat la baie modernă cu duș. Camerele sunt gândite să te ajute să te relaxezi, de aceea mobilierul are o anumită culoare; pe lângă acestea camerele au și balcon propriu ce oferă o priveliște a Mării Negre dar și a Lacului Suitghiol. Am uitat să menționez că intrarea în camere se face pe baza cartelei magnetice, așa că ați scăpat de grija chei. Legat de restaurant, micul-dejun este de tip "bufet suedez" iar celălalte mese în sistem "autoservire" sau "a la carte". Pentru mese primiți un card de o anumită valoare ( depinde de fiecare care este valoarea); valoarea cardului valoric se poate consuma în cadrul restaurantului, cât și la Cafe-barul Aurora  sau Snack-barul de la Piscina Aurora. Dacă tot am ajuns la piscină, este un serviciu gratuit oferit de hotel și are 2 pisicini, una pentru adulți  și una pentru copii. Din păcate nu am putut să o încercăm din cauza temperaturilor dar am lenevit la soare și ne-am delectat cu diferite băuturi răcoritoare.

Dar stăm doar să lenevim și să facem plimbări pe plajă?

Cei care mă cunosc știu că răspunsul este nu, îmi place leneveala dar ador să merg și să descopăr lucruri noi; așa am început să vânăm obiective turistice din Constanța dar nu numai. Dacă tot suntem în Mamaia și avem Lacul Suitghiol ne-am gândit să mergem să-l vizităm cu vaporașul. Uite așa am descoperit primul obiectiv turistic care se afla chiar sub nasul nostru.
  • Insula Ovidiu este situată în mijlocul Lacului Suitghiol și în jurul acestei insule sunt câteva legende. Una dintre ele spune că aici și-a găsit inspirația de a scrie poetul latin Ovidius în timpul exilului său în Tomis, dar acest lucru nu a fost dovedit. Pe lângă această legendă, aici găsiți un complex turistic și un restaurant rustic; așa că dacă vă place insula aveți unde înopta. Este o insulă foarte liniștită unde se găsește o mini grădină zoologică;  aici găsiți toate facilitățile pentru câteva zile liniștite și aer curat.
  • La hotel am auzit că în Constanța se organizează tururi ale orașului organizate de Diana Slav. Am aflat că este ghid local voluntar, distins în 2016 și 2017 cu certificatul de Excelență Trip Advision. Când am aflat că se fac tururi în Constanța, am zis că trebuie să mergem deoarece altfel se spun poveștile de către un local față de cineva care doar s-a documentat și nu știe de diferitele schimbări petrecute în oraș.
  • Bine că am particip la acest tur deoarece am descoperit Microrezervația din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii. Acestă microrezervație se află lângă Delfinariu, deci treceți pe acolo că veți avea 2 obiective turistice foarte aproape una de cealaltă. Reveind la microrezervație, aceasta se întinde pe cca 6 hectare. "Locuitorii" sunt foarte diverși de la pelicali până la căprioare; dacă aveți copii este locul ideal pentru ei ca să vedă cum trăiesc în habitatul lor natural. Dar rezervația este ideală și pentru adulți dacă vreți să petreceți o zi liniștită în echilibru cu natura. Dacă iubiți animalele, am văzut că puteți hrăni animalele dar supraveghiați.
Cam acesta a fost weekendul meu la mare, plin de leneveală dar și de noi descoperiri. Sper să ajungeți și voi pe la mare și dacă știți alte locuri faine nedescoperite, vă rog lăsați un comentariu să vedem cu toți.

Articolul scris pentru Spring Super Blog 2018.


Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare