Food Blogger Conference

Am câștigat o invitație la acest eveniment, chiar dacă nu am food blog, am mers pe principiul că tot sunt liberă și rău sigur nu îmi face. Încep prin a spune că am fost dezamăgită de 90% dintre participanți, nu știu câți sunt pe această nișă dar am văzut/auzit o grămadă de lume care au venit doar pentru mâncare. Mâncarea a fost bună, nu pot nega acest lucru dar să venim mânați doar pentru atâta lucru, cu părere de rău dar asta înseamnă să fii român cu mentalitate veche.
Conferința în sine a fost foarte reușită, eu care sunt la început a fost un fel de mini curs de social media unde am putut "prinde" diverse trucuri. Nu voi discuta despre program deoarece se găsește pe site dar vă voi spune impresile mele generale. Am ales să merg la o conferință despre creșterea bloggului, a fost o alegere înțeleaptă din care am rămas cu ideea că trebuie să mă axez pe rețelele de socializare ca să pot crește normal și să am cititori fideli.
 Următoarea conferință ce se adresa tuturor a fost o discuție cu chefi, unde am (re)descoperit personalități din aceast domeniu care în același timp sunt și vizionari și se implică pentru dezvoltarea turismului alimentar din țara noastră. Am descoperit că chef Adrian Hădean are o politică corectă dacă dorești să vezi cum se lucrează în bucătăria lui; adică ai o perioadă de probă în care vezi dacă reziști și te integrezi în colectiv. Dacă acest lucru de întâmplă pot doar să laud, ar fii frumos dacă câți mai mulți ar aborda această mentalitate. Am descoperit un bucătar interesant, numele său fiind Cezar Munteanu. Și sormea care nu a participat a aflat de dânsul, eu una nefiind pasionată de gătit cunosc doar chefi care au apărut în diferite emisiuni culinare. În fine, am aflat că omul a fost plecat în afară și are o atitudine care la noi cam lipsește. Mă refer la dorința de a învăța oamenii această meserie de bucătar dar și un proiect implementat de a oferi mâncare sănătoasă în școli. Este un proiect frumos și Ministerul Sănătății ar trebui să-l implementeze obligatoriu în toate școlile;până la urmă dacă educi copii din școală despre mâncarea sănătoasă sigur vor deveni niște adulți conștienți. A mai avut loc o conferință cu bloggeri culinari,dar din păcate nu am putut rămâne,a trebuit să merg să susțin un examen.
Au fost și câteva lucruri care m-au deranjat, în primul rând în pauze am observat că acele gustări erau dulciuri, m-a supărat acest lucru că nu este sănătos dar și din cauză că nu aveam voie.Legat de mese unde mâncam,erau insuficiente și am avut și neplăcerea să mănânc pe lângă aparate.Era frumos dacă anunțau dacă putem mânca în sălile de conferință,ca să nu stăm să ne înghesuim.
 Închei spunând că voi reveni,nu pentru mâncare ci pentru socializare și să descopăr în continuare povești care poate mă vor inspira și pe mine să devin mai bună.

Comentarii

  1. Salutare , aș vrea să vorbesc cu tine , se poate ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună, îmi poți lăsa aici comentariu sau pe pagina de facebook al bloggului: https://www.facebook.com/MyThWo1/?ref=bookmarks . Aștept mesajul tău.:d

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare