Ajutatul ca mod de viață
În lumea care trăim, văd din ce în ce mai multe persoane care se preocupă doar de propia persoană și cam atât.Și contrastul este că în acest moment, ajutorul este cel mai căutat.Încălzirea globală deja începe să îți lase amprenta, am văzut că au început câteva războaie care lasă urmări destul de mari asupra noastră ca și oameni. Nu voi continua cu aceste lucruri care ne impactează, le poate observa oricine care deschide social media.
În schimb, acest articol este despre noi ca oameni și cum putem să ne implicăm în orice cauză credem.Văd că sunt deja foarte multe ONG-uri care încerc să acopere toate neajunsurile aceste societăți, Spun acest lucru pentru că există o cauză pentru fiecare unde se pot implica și să facă o diferență.Cel mai frumos este că se văd deja rezultatele. Eu sunt voluntara în asociația Ajungem Mari, care lucreză cu copii din centre de plasament.Noi lucrăm cu acești copii, ne jucăm sau îi ajutăm la teme. S-au văzut rezultate pozitive, câțiva care au ieșit din sistem lucrează și sunt tineri cetățeni. Frumos este că în ciuda experiențelor neplăcute, cu ajutorul oameniilor care le-au oferit înțelegere și iubire au reușit în viață. Bineînțeles, nu este singura reusiță a ONG-urilor dar pe aceasta pot să vi-o confirm eu. Eu am lucrat cu copii care au trecut bacalauretul și o spun că cea mai mare sinceritate că este un sentiment unic să știu că am contribuit la viața independeă a cuiva. Acum lucrez cu o fetiță mică, facem lecții dar și activități care să o bucure. Chiar dacă acum este într-o familie liniștită, văd buria ei când intrăm și mai povestim.Nu ma accesez pe lecții așa mult pentru că de aceea este școala, mă axez să aibe deprinderi care să o ajute în viața de adult.
Știm cu toții de dezastrele care au lovit România, și vreau să felicit Depozitivul Virtual pentru gestul frumos pe care l-au făcut.Depozitele Virtuale renunță la adaus și susțin reconstrucția caselor afectate de inundații, un gest nobil. Mă bucur când văd firme care renunță la profit pentru a-și ajuta semeni, nu cred că am mai văzut să se facă acest lucru în România.Invit prin această cale, oamenii să acceseze website-ul lor pentru că ai produsede calitate. Pe lângă produsele uzuale pentru construirea unei case, au și o secțiune pentru amenajări interioare.Dacă vreți să schimbați ceva prin casa, accesați secțiunea Mobilier pentru că lucruri colorate și care te atrag.Vreau să țineți minte, că puteți să cumpărați ceva ce aveți nevoie și în același timp să ajutați la reconstruirea caselor afectate de inundații.
Cine ma cunoaște, știe că o bună parte din timpul meu îl petrec ajutând: de la voluntariat până la sume de bani prin care ajut diferite cauza. Astăzi o să vreau să vorbim despre un om care efectiv își dedică timp și resurse pentru a ajuta oamenii mai puțin norocoși. Numele lui este Bogdan și este prima mea cauza pe care am ajutat-o cu banii propri. Înainte să spun despre el, vreau să menționez că am fost câțiva ani voluntară la Crucea Roșie și mergeam în magazine să îi conving pe oameni să doneze un aliment pentru Banca de Alimente. Acum revenind la Bogdan, asociația pe care a înfințat-o se numește Casa Share. Ca o mică descriere, el de mic a putut observa nedreptatea vieții; lângă casa lui era Casa de Copii din Pricopi. Ca un copil bun, s-a apropiat de acești copii și a putut să vadă cât de mult aveau nevoie de afecțiune.Când a crescut, prin toate acțiunile lui a vrut să își ajute semenii.De aceea a descris o fabrică prin fonduri europene și a angajat oameni nevoieși.Istoria ONG înfințat de el începe când vede în ziar că un copil nu a văzut niciodată o mașinuță de jucărie. A luat câteva jucării de la copilul lui care se plictisise și le-a dus la copil. Când a ajuns la acel copil, a văzut că lipsurile erau imense. Erau 6 copii părăsiți de mama lor, crescuți cu greu de tatăl lor care căra saci la moară din sat. Șocul a fost condițiile de locuit,trăiau în 2 cămăruțe și le lipseau și lemne pentru a trece de iarna grea. Aceste relatări se întâmplau în 2014, atunci Bogdan a postat pe pe pagina lui și a rugat oamenii să ajute cu materiale ca să poată construi o casă pentru acei copii. Din acel moment, s-a născut ONG-ul Casa Share care reușește să construiască case pentru oameni necăjiți cu ajutorul comunității creată de acesta pe social media. Și acum mă tre fiori, știu acest ONG de la început și mă bucur de toate lucrurile pe care le-a făcut pentru oameni. Au ajuns la 34 de case construite și copii de la primele case vin să ajute. Au crescut și vin să-i ajute pe alții care trec prin fix ce au trecut ei. Pe lângă casele construite, Bogdan ajută părinții să îți găsească de muncă. A construit și un centru unde copii vin și au o masă caldă gratuită; pe copii care excelează la școală îi trimitr și în excursie la mare sau la munte. Am vrut să vă povestesc despre acest ONG, ca să vadă cititori că lucrurile în țara noastră se schimbă în mai bine cu ajutorul oameniilor.
De asemenea, cei care lucrăm în firme sau dețin firme îi putem ajuta prin formularul care redirecționează 20 % din impozitul pe profit. Noi ca și angajați, putem să povestim la locul de muncă de lucrurile frumoase pe care un ONG în care credem le face și putem convinge să fie redirecționați acești bani. Vă menționez că acest gest poate constribui la susținerea unei cauze nobile.
Acum că v-am spus de câte lucruri frumoase se fac în România cu ajutorul ONG-urilor dar și a firmelor, haideți să contribuim împreună să ne ajutăm semenii.
Comentarii
Trimiteți un comentariu