Carte recomandată#1

coperta
imagine prealută de pe litera.ro

Citesc multe cărți și dacă aș avea timp despre toate aș scrie dar încerc să aleg ce mi se par cele mai captivante. Încep prin a specifica de la început că nu este o carte romantică, așa că nu vă lăsați păcăliți de ce scrie pe copertă. Pentru mine această scriitoare este una dintre preferatele mele deoarece știe să construiască o intrigă bună și nu este previzibilă.
 Povestea se întâmplă înainte de începerea celui de-al Doilea Război Mondial și prezintă viața a două tinere. Frumoasa Noelle Page din Marsilia și Catherine Alexander din Chicago, aceste două tinere au în comun iubirea pentru același bărbat, tânărul aviator american. Cartea începe prin a descrie viața fiecărei tinere, mai ales ale lui Noelle care este protagonista cărții. Descriu greutățile trecute ca să plece din Marsilia să ajungă în Paris unde se îndrăgostește de Larry Douglas care în final uită de ea. Acesta este punctul în care toată existența lui Noelle se concentrează să se răzbune pe el. Începe să aibe relații cu diferiți oameni influenți și astfel ajunge să fie cea mai cunoscută actriță din Franța.
 În schimb, Catherine Alexander este o tânără frumoasă care urmează facultatea și ajunge să se întâlnească cu Larry  prin intermediul serviciului, într-un final căsătorindu-se cu el. Cartea este interesantă deoarece prezintă și psihologia personajelor, nu se rezumă doar la acțiune. Întrebarea este dacă Noelle îl v-a reîntâlni pe Larry dar și ce se v-a alege de Catherine, personajul cel mai nevinovat?
 Închei sperând că v-a trezit interesul și sper că nu v-am lăsat spoilere; dacă a-ți citit-o ar fii fain să lăsați un comentariu cu impresia lăsată.:)

Comentarii

Postări populare